Fotbollsupplevelser

Om du ofta spelar på fotbollsmatcher men inte går och tittar på dem så ofta, då rekommenderar jag verkligen att du ska ta dig till en derbymatch. Alltså en match där två lag i Allsvenskan spelar mot varandra för att ta poäng i ligan. Det kan bli en riktigt rolig upplevelse med minnen för livet. Visst har det varit mycket snack om fotbollshuliganer och andra busar men det betyder inte att det på något sätt är farligt att gå på match som en vanlig supporter. Ta med familjen eller kompisgänget och gör en heldag av det.

Utomlands

Även om det är hur enkelt och bekvämt som helst att spela på fotbollsmatcher hemifrån så kan det bli rätt tråkigt i längden, att aldrig se sina favoritlag live. Alla de matcher du tippar på spelas ju faktiskt i verkligheten och det finns inget som går upp mot en dag på fotbollsstadion med all den stämning och atmosfär det innebär. Att man har ett favoritlag som inte spelar i Sverige behöver inte hindra en från att få uppleva dem spela live. Idag kan man boka fotbollsresor till alla de europeiska ligorna från Sverige. Då får man hela paketet, du bor i närheten av stadion där matchen kommer att spelas och du får bra sittplatser till själva matchen.

På nätet finns det flera sajter idag där du kan skräddarsy din egen fotbollsresa, det är lite som charter fast med fotboll. Det är en fantastisk upplevelse att gå på de riktigt stora matcherna, heja in lagen på planen, lyssna på sångerna och känna publikens energi. Känslorna som svallar när ditt favoritlag gör mål, få se de riktiga proffsen spela. Allt det där som gör fotboll så magiskt. Dessutom blir det ju en semester av det hela, innan och efter matchen kan man upptäcka staden man är i och titta på sevärdheter med mera, få en känsla för kulturen och landet man är i. Du kanske helt plötsligt befinner dig i ett land som du aldrig trodde att du skulle åka till, men nu har du gjort det, för fotbollens skull. Det är ett roligt sätt att resa på och du får verkligen en fotbollsupplevelse som heter duga.